Pijesci Saladhara II: Djeva, mjesec, lopov, ćilim

Popunjeno 4/4 mjesta

Pijesci Saladhara

Djeva, mjesec, lopov, ćilim

Noć. Puni mjesec i vreva grada koji večeras ne spava. Sarah'jawar baca svoju svjetlost duboko u tminu pustinje Zarkadan što ga okružuje. Njegove ulice ispunjene su slavljem usred objave zaruka njihovih visočanstava emira Qadira Al'Muleina i princeze Shirin iz Qazrama i to baš na praznik Eshfen-Deg, festivala što slavi ljubav, prijateljstvo i zemlju. Zaljubljeni se noćas poskrivečki nalaze po parkovima i uličicama te u mraku izmjenjuju zaigrane dodire, cjelove i darove u znak privrženosti kako je i običaj. Trgovi su prepuni ljudi u slavlju, prodavača, uličnih zabavljača, svirača i ostale svite što obilježava u veselju ovaj megdan dok iz prepunih taverni dopire topla svjetlost uljnih lampi i mirisi začinjenog vina, duhana i pržene kave.

Naši junaci također imaju razloga za slavlje. Kao gosti poznatog kolekcionara bega Ali Mehmeda, u njegovom dvoru uspješno su u ime svog pokrovitelja Aziza ispregovarali nabavku rijetkog magičnog ogledala. Skupa sa ostalim gostima koji su pohodili bega sa ciljem da trguju s njim na ovaj dan pozvani su da ostanu na večernjoj proslavi. Posao je uspješno dogovoren, predmet će biti predan ujutro, a i nepristojno je odbiti tako renomiranog domaćina, zar ne?

Dok noć prolazi u veselju i raskalašenosti, fešta biva naprasito prekinuta ulaskom nekoliko begovih Spada u verižnjačama, koplja i štitovi u rukama. Hitro stupajući do svog gospodara jedan se nagne i prišapne begu na uho. Pljačka! Trezor je provaljen. Dok se ne otkrije što se dogodilo gosti su zatvoreni u gostinjske sobe do daljnjega uz velike isprike bega na neugodnosti naravno. Krivac će biti brzo pronađen…

Napomene

Djeva, mjesec, lopov, ćilim je drugi dio trodjelne mini-kampanje Pijesci Saladhara. Igrači koji sudjeluju na više session-a mogu igrati iste likove tokom ove mini-kampanje ukoliko to žele te će imati prednost pri odabiru charactera na početku sessiona. Ponijeti papir i olovku, vlastite kockice tko ih ima te dobro raspoloženje.

GM: Jurassic
Igrača: 4