Moj prvi TTRPG – Jaime22

Moje prvo igranje nekog tabletop RPGa bilo je davne 2016 . Naravno, sjećam se toga kao da je bilo jučer pa dopustite da vam ispričam kako je to točno išlo!

- Bilo je to prvi put kad je na Humble Bundle došao Vampire: The Masquerade, 20-ta edicija. Prijatelj i ja, koji smo bili zaluđeni s Bloodlinesima jer smo nedavno igrali, odlučili smo skupiti zajedno pare i voditi jedno drugome sessione u Santa Monici kao što smo iskusili u videoigri. Kreirao sam si Toreadora jer sam obožavao njihov look u igri i krenuli smo. Bilo je izrazito zabavno iako je kratko trajalo, ali moja ljubav za Vampireom je od toga samo dalje rasla. Sjećam se prve scene kada je djevojka od prijatelja (koja je igrala s nama tada) frenzyala po prvi put, i ja sam ju budala išao blood bondati ali i smiriti u isto vrijeme tako da joj dam da se napije moje krvi. Sljedeća tri sessiona moj lik je proveo iz kreveta dok se liječio od agraviranih rana. Avaj, (ne)živote!

Ima li naš prvi TTRPG utjecaja na to koje ćemo igre kasnije igrati? Moj prvi TTRPG je bio Vampire the Masquerade, a danas najradije igram OSR sustave.

- Mislim da to zavisi od osobe do osobe, kako vam se interesi mijenjaju tako i tražimo nove sustave koji će naše interese zadovoljiti. Kao ljudi, mi nikad ne možemo biti 100% zadovoljni s nečime jer znamo da možda postoji nešto bolje u silnom moru RPG-ova. Nekad je to dobra stvar, jer otkrivamo puno novih stvari, a nekad loša jer se nikako ne možemo skrasiti s jednim RPG sustavom.

Problem je ja mislim duboko izražen kod nas mladih koji imaju jako promjenjive interese. Ali nekako uspijevamo se zadržati zainteresiranim za hobby, što je danas samo po sebi pohvalno.

Napisao: Jaime22
Objavljeno: 27. 6. 2022. 23:03

A ako se tek sad susrećete s pojmom ODGcast - blago vama! Imate cijelu prvu sezonu za preslušati, otići na forum i biti general nakon bitke!

Blorb, ljudi! Kako ste? I mi smo dobro.

Nego, na ovoj zadnjoj epizodi sezone pričamo o blorb principu i kako je blorb suprotan od kvantuma.

Da me pitate o čemu smo pričali u ovoj epizodi, pravio bih se mrtav. Ali zato vam Karlo poručuje:

  • Zdravo, danas pričamo o nekom blogu na koji sam naišao i činio mi se zanimljiv. Blog priča o više stvari, ali najviše ga brine ili smeta kako se subverzije klišeja/žanra ustale i postanu toliko očekivane da izgube originalni smisao i sve je na kraju inverzija neke stvarnosti.

Za autora se to primjećuje u sveopćoj pop kulturi i pisanoj riječi, pa se i proširilo do TTRPG-ova.

Ti problemi su: