Moj prvi TTRPG – Mia

Moje prvo igranje nekog tabletop RPGa bilo je davne 1994. Naravno, sjećam se toga kao da je bilo jučer pa dopustite da vam ispričam kako je to točno išlo!

Oke, ne sjećam se baš kao da je bilo jučer jer sam imala 4 godine, ali se sjećam negodovanja svojih bratića kada je GM rekao da i ja igram! GM je ujedno bio i najstariji bratić. Bila je to Enemy Within kampanja (WFRP 1e) koju smo igrali ljeti, kod bake na moru, a moj lik je bila Helga, halfling kuhar. I prvih par godina igranja sam više manje samo kuhala za ostatak partija i morala prekrivati uši kada su bile strašne stvari da nemam noćne more.

Ima li naš prvi TTRPG utjecaja na to koje ćemo igre kasnije igrati? Moj prvi TTRPG je bio Warhammer, a danas najradije igram Warhammer! I još neke druge sustave, ali radi teatralnosti nabrojati ću samo WFRP. U međuvremenu su izašle nove edicije i novi settinzi (40k), ali WFRP je meni uvijek prvi u srcu kada pričamo o TTRPGovima. Naravno da sam igrala i igram i razne druge sustave, ono što je ostalo je  ljubav prema detaljnijoj (crunch) mehanici i igranje u manje herojski nastrojenim pričama.

Napisao: Mia
Objavljeno: 27. 6. 2022. 23:02
X