ODGcast, epizoda 11 - Prvi D&D filmovi

ODGcast

Danas, u 11. epizodi ODGcasta, za vas obrađujemo prvi D&D film iz 2000. i prvi D&D film iz 2023. Zbog tog razloga ova epizoda traje kao dvije uobičajene epizode, no zato je i duplo bolja! Pozvali smo i stručnu gošću, Lanu, diplomiranu komparatisticu (komparatistkinju?) Sveučilišta u Zagrebu, kako bi nam posudila svoj kritički um i objasnila sve.

Osim duple epizode, na kraju imamo i bonus rundu za izdržljive slušatelje, stoga podijelite na Discordu vaše bodove ako ste i vi zaigrali kod kuće.

U ovoj epizodi ne spomenemo ništa konretno, ali:
Danijel: IIIII
Lana: III

Isto tako, uhvatite ovaj podcast i na Spotifyu. Ako nas želite uloviti i na kakvoj drugoj lokaciji, bacite komentar (koji ćemo mi uhvatiti) i navedite željenu platformu.

P.S.
Fridging.

Napisao: danijel
Objavljeno: 18. 4. 2023. 17:04

A ako se tek sad susrećete s pojmom ODGcast - blago vama! Imate cijelu prvu sezonu za preslušati, otići na forum i biti general nakon bitke!

Blorb, ljudi! Kako ste? I mi smo dobro.

Nego, na ovoj zadnjoj epizodi sezone pričamo o blorb principu i kako je blorb suprotan od kvantuma.

Da me pitate o čemu smo pričali u ovoj epizodi, pravio bih se mrtav. Ali zato vam Karlo poručuje:

  • Zdravo, danas pričamo o nekom blogu na koji sam naišao i činio mi se zanimljiv. Blog priča o više stvari, ali najviše ga brine ili smeta kako se subverzije klišeja/žanra ustale i postanu toliko očekivane da izgube originalni smisao i sve je na kraju inverzija neke stvarnosti.

Za autora se to primjećuje u sveopćoj pop kulturi i pisanoj riječi, pa se i proširilo do TTRPG-ova.

Ti problemi su: