ODGcast, epizoda 15 - Parley

ODGcast

Dobar dan, gusari. Danas pričamo o komunikaciji između dviju strana koje najradije ne bi surađivale, niti se susretale, ali eto, što je tu je. Ukratko sagledavamo kako razni sustavi gledaju na te situacije i kako je dobro pristupiti takvim situacijama. Hint: uvijek je bolje imati pregovore u igri nego ih ne imati.

Parley je riječ dana i predstavlja nenadane pregovore s protivnicima. Takvi pregovori su nužno napeti jer kriva ili loša odluka može značiti smrt ili nešto gore, recimo dugotrajan combat. No, kako riješiti te situacije? Pričati s hobgoblinima i pokušat pronać zajedničku točku? Bacit jedan charisma skill check s diplomacy proficiency? Otvorit stranicu sa social combat pravilima i provest 45 minuta bacajući moćne retorte? Saznajte u epizodi!

Epizoda

Epizodu možete poslušati na Spotifyu ili Substacku; a reći nam svoje mišljenje na našem Discord kanalu.

Spomenuto

Napisao: danijel
Objavljeno: 16. 5. 2023. 15:05

A ako se tek sad susrećete s pojmom ODGcast - blago vama! Imate cijelu prvu sezonu za preslušati, otići na forum i biti general nakon bitke!

Blorb, ljudi! Kako ste? I mi smo dobro.

Nego, na ovoj zadnjoj epizodi sezone pričamo o blorb principu i kako je blorb suprotan od kvantuma.

Da me pitate o čemu smo pričali u ovoj epizodi, pravio bih se mrtav. Ali zato vam Karlo poručuje:

  • Zdravo, danas pričamo o nekom blogu na koji sam naišao i činio mi se zanimljiv. Blog priča o više stvari, ali najviše ga brine ili smeta kako se subverzije klišeja/žanra ustale i postanu toliko očekivane da izgube originalni smisao i sve je na kraju inverzija neke stvarnosti.

Za autora se to primjećuje u sveopćoj pop kulturi i pisanoj riječi, pa se i proširilo do TTRPG-ova.

Ti problemi su: