Duše na prodaju

Popunjeno 3/3 mjesta

Grorge roux spirit

NB: Ova igra će se igrati u co-op modu, bez GM-a. Vidi napomenu dolje.

Zvona na krematoriju Bellweather zazvone svaki put kad netko umre u Doskvolu. Osim onih koji su blizu mjesta smrti, zvona mogu čuti i maskirani spirit wardeni, koji uz pomoć vrana tražilica pronalaze mrtvaca i njegovo tijelo odmah odvode u krematorij gdje ga spale u elektroplazmi — što prije, dok se duša još nije oslobodila i postala duh. Spirit wardeni gotovo nikad ne kasne, a oslobađanje duše može se dogoditi samo pukim slučajem ili, obrnuto, kao rezultat dobro isplaniranog rituala.

Nije lako biti duh u ovom gradu. Službena religija smatra tvoje postojanje grijehom, a spirit wardeni te ganjaju i pokušavaju uništiti. A čak i ako uspiješ izbjeći sve koji ti žele zlo, samo zlo te će sustići i iznutra: bez živog tijela polako gubiš identitet i razum i ne preostaje ti drugo nego lutati doskvolskim podzemljem u vječnoj patnji.

No, tu nastupamo mi — Apotekari. Dušu pospremamo u bočicu — sličnu onoj s ljekovima — i prodajemo onome koji su za to spremni platiti podosta novaca. Ženi koja želi svoga muža, umrlog od tuberkuloze, zadržati još neko vrijeme. Kriminalcu koji želi dušu ubojice svoga brata ugraditi u mehaničku igračku kao dugoročnu kaznu. Bogatašu koji želi da svaka kukavica u njegovoj velikoj kolekciji zidnih satova zna poneki neobičan trik (a ne pita kako). Zapravo, mi ne sudimo i ne zanimaju nas vaše namjere. Ako želite kupiti duha — obratite nam se s povjerenjem.

Je li prodavanje i preprodavanje duša legalno? Nipošto! Je li etično i bolje za njih od ovih drugih sudbina? Ne nužno. Ali tamo gdje postoji potražnja, postoji i ponuda. I zarada.

Napomene

Blades in the Dark je igra u kojoj igrači igraju bandu nitkova u viktorijanskom industrial fantasy (steampunk) gradu Doskvolu i natječu se za prevlast i utjecaj s ostalim bandama.

Ovaj session će se igrati u co-op modu, bez GM-a. Vođenje priče odrađivat ćemo svi zajedno, uz moderaciju voditelja, koji će također igrati jednog lika. Za usmjeravanje priče koristit ćemo sustav Mythic GM Emulator 2e. Igrat ćemo crew Hawkers, a likovi će biti djelomično unaprijed definirani.

Molim da se za igru prijave samo igrači koji su barem jednom ili dvaput odigrali Blades in the Dark ili koji su barem malo upoznati s Forged in the Dark mehanikama. Poznavanje Mythic GM Emulatora nije potrebno.

Za Bladese vam treba oko 5 d6-ica, a za Mythic postotna kocka (d100). U igri će se koristiti X-Card sigurnosni alat.

Blades in the Dark is a tabletop role-playing game about a crew of daring scoundrels seeking their fortunes on the haunted streets of an industrial-fantasy city. There are heists, chases, occult mysteries, dangerous bargains, bloody skirmishes, and, above all, riches to be had — if you’re bold enough to seize them.

Prijave se otvaraju

GM: DanielK
Igrača: 3