Trinity College

Popunjeno 4/4 mjesta

Trinity College

Trinity College, jedan od najpoznatijih britanskih internata za djecu od 12 do 18 godina, nalazi se na obali jezera Loch Ness u Škotskoj, u blizini grada Inverness. Upisati se u takvu školu zahtjeva prvenstveno dobrostojeće roditelje koji mogu financirati tvoje školovanje. To znači i da roditelji nemaju previše vremena za tebe, pa im odgovara da živiš u internatu. Također, skupa škola te ne spašava od problema koji muče svakog šesnaestogodišnjaka: tinejdžerska tjeskoba, borba za status među vršnjacima, potreba za pripadanjem i upoznavanje s promjenama u vlastitom tijelu.

Lokalno stanovništvo Invernessa dobro skriva jednu tajnu: čudovište iz Loch Nessa ne postoji. To je samo dobra priča koja privlači turiste i tako popunjava proračun. Svaki stanovnik ima bar jedno „iskustvo” susreta s čudovištem koje rado dijeli sa zainteresiranim došljacima. Tako je već godinama i ta zajednička tajna jako dobro funkcionira za lokalnu zajednicu, a i za vašu školu.

Ali zato ti imaš jednu svoju tajnu, za koju nitko živ ne zna.

Ti jesi čudovište.

Napomene

Igrači igraju šesnaestogodišnjake i na početku sessiona će birati između ovih arhetipova: The Ghost, The Ghoul, The Infernal, The Mortal, The Queen, The Vampire, The Werewolf, The Witch.

Prethodno poznavanje sistema nije potrebno.

Monsterhearts je PbtA igra o kaotičnim životima adolescenata koji su također, potajno, čudovišta. Igra istražuje zbunjenost i užas u situaciji kad imaš tijelo koje se mijenja bez tvoje dozvole. „Čudovišnost” u ovoj priči je doslovna: oni su vampiri, vukodlaci, vještice itd. Ali ona je također i metaforična, simbolizirajući iskustva otuđenja, srama i autodestrukcije.

Monsterhearts na siguran, diskretan i kontroliran način dotiče probleme društvenog iskustva adolescenata, kao što su netrpeljivost, sram, seksualnost, bullying, društvene stigme itd. Naravno, uz mogućnost korištenja vrlo cool moći raznih natprirodnih stvorenja.

GM: DanielK
Igrača: 4