Deutsch Amerikanische Freundschaft 

Popunjeno 4/4 mjesta

Berlin Wall art with graffiti, West Side Gallery, Berlin, Germany

U malenom stanu koji gleda na Berlinski zid leži mrtvo tijelo turske plesačice.

U Taborkircheu zvoni telefon koji se nije čuo zadnjih šest godina. Pastor Matthias diže slušalicu. Nekoliko trenutaka kasnije se spušta na koljena i prekriži. Razgovor završava neuobičajenim pozdravom „Bog je milostiv.“, i otključava ladicu. Iz nje vadi malenu knjižicu ukoričenu u bijelu tkaninu na kojoj je izvezen crveni Malteški križ. Lista kroz stranice ispisane na latinskom, prstima pretražuje po ispisanim riječima. Kada se zaustavi, podigne slušalicu i kaže „Mashchith.“ Listanje, pretraživanje, pozivanje se ponavlja nekoliko puta.

U džipu američke vojske sjedi mladi vojnik, igra se sa novčićem kojeg je dobio na poklon od svoje djevojke, Njemice. Bili su na izložbi Rimska vojska kroz povijest i Jutta mu je za uspomenu kupila srebrni denarius. Već danima se ne može prestati igrati sa njime.

Mlada pankerica stoji na kamenoj cesti i čeka.

Napomene

Poznavanje Dresden Files-a nije potrebno; GM-ovo znanje se svodi na prijateljicu koja mu je rekla da postoje DF knjige.

Poznavanje sustava nije potrebno. Likovi će biti pripremljeni, a igrači će ih imati prilike prilagoditi. Kockice su FUDGE/Fate i biti će dostupne. Olovke i papir igrači nose sami.

Igrat će se narativno, dakle jako malo će biti unaprijed pripremljeno. Od igrača se očekuje da će sudjelovati u odgovaranju na pitanja – tko su, gdje su, što traže i zašto.

Dresden Files Accelerated je prilagođeni Fate Accelerated. U kratko, Fate je fail forward igra u kojoj je jako teško da igrači ne uspiju u nečemu, pitanje je samo po kojoj cijeni.

GM: Ranko
Igrača: 4