Decision Point

Popunjeno 3/4 mjesta

Decision Point

CAPTAIN’S LOG
STARDATE 48315.2

We have been searching for a missing science vessel, the S.S. Tesla, which went missing six weeks ago while cataloguing anomalies in an unstable region of the Shackleton Expanse. This region is notorious for an unusual number of temporal and spatial anomalies, some benign and others extremely dangerous. Eighteen hours ago, sensors picked up a plasma trail, likely from a damaged ship, originating from the Orgun system. The system has two Class M planets, Orgun II and Orgun III, both with populations protected under General Order One: The Prime Directive.

Napomene

Likovi su premade. Nije potrebno prethodno poznavanje sustava jer su sessioni dizajnirani kao uvod u igru. Poželjno je da isti igrači budu na sva 3 sessiona, ali u slučaju da pojedini originalni igrači budu spriječeni, moguće je da ih netko zamijeni na sljedećim sessionima. Priče se događaju u Zemaljskoj 2371. godini: U.S.S. Enterprise NCC-1701-D će uskoro krenuti na misiju prema promatračnici Amargosa (Star Trek: Generations), U.S.S. Voyager NCC-74656 upravo kreće u Badlands u potrazi za određenim Maquis brodom, a U.S.S. Defiant NX-74205 je dodijeljen stanici Deep Space 9 da pomogne u potrazi za Dominionom u Gamma kvadrantu.

Star Trek Adventures je tabletop RPG iz 2017. godine koji izdaje Modiphius Entertainment. Dizajniran je kao jednostavan i narativan sustav sa pravilima koja simuliraju ugođaj iz Star Trek serijala i filmova. Igrači preuzimaju uloge časnika Zvjezdane flote različitih rasa na jednom od Federacijskih brodova. Igra koristi 2d20 roll under sustav, uz d6 kocke koje se koriste u određenim situacijama.

GM: M4ximvs
Igrača: 4