Vjeruje se da su demoni iskonska stvorenja, rođena u izvoru stvarnosti, kao primarna sila svemira utjelovljena u prirodnim elementima. Prije Kataklizme, navodno, Besmrtni Car je zarobio većinu demona u mračnim i skrivenim mjestima. Samo nekolicina njih je uspjela pobjeći, a učenjaci vjeruju da je ta nekolicina u pobuni razbila Vrata Smrti i oslobodila najmoćnije demone – levijatane – da unište svijet.

Međutim, nisu ga uništili do kraja.

Vaš dom je Toranj.

Kilometrima visok grad u zemlji Desteri kojom vladaju okrutni vilenjaci, stoljetni ugnjetavači vaših obitelji, prijatelja, sunarodnjaka - tamnih vilenjaka. Grad mračnih, prljavih i propalih tunela, prolaza i građevina, izgrađenih, srušenih i ponovno izgrađenih kroz stoljeća. Grad tisuću božanstava. Najdalje uporište strašnog carstva u usponu. Građevina čiji su arhitekti i graditelji nepoznati. Čije središte čuva opasnu i gnjilu rupu u stvarnosti, gdje se razumni i razboriti boje kročiti.

Crvena knjiga Zapadne pokrajine, koju su napisali hobiti iz Shirea, opisuje događaje oko Jednog Prstena i njegovog uništenja, te rata protiv Saurona na kraju Trećega doba.

"O Sigile, grade vratiju, ti crno, pulsirajuće srce multiverza, gdje demoni, anđeli i običan puk hoda istim čađavim ulicama!
Nikako da te se zasitim, ti glavčino Velikog kotača, ti veliko vjedro puno svjetova!"

Barkis, konobar Smoldering Corpse Bara se okrene prema tebi i odmahne glavom.

"Pusti ga, postane senimentalan kad malo popije, a to je u zadnje vrijeme stalno. Još jedna krigla Arborijskog piva i odglavinjati će natrag u svoju potleušici na Trgu Krpara."

Napustiti toplinu i relativnu sigurnost svog sela većini ljudi je nezamislivo. Svijet je opasan i pun čudovišta, bandita i nezamislivog zla kojemu običan čovjek nije dorastao. Tek su oni rijetki rođeni pod zvijezdama koje im proriču uzbudljiv život pun bogatstva i pustolovina.

Ali za jednu skupinu seljaka Kolo sudbine krije odgovor na pitanje — što ako su me zvijezde prevarile? Što ako mi je namijenjeno više?

The Wheel of Destiny je open table kampanja sačinjena od niza tematski povezanih one-shot Dungeon Crawl Classics avantura.