Legija Stranog

otklegija

Igrači igraju pripadnike tajnog ogranka Francuske vlade kojemu je glavna svrha borba protiv nadnaravnih prijetnji. Organizacija zapravo nema ime ali joj sami pripadnici daju nadimak Legija Stranog (Legion Étrange). Regruti za tu organizaciju uglavnom dolaze iz Legije Stranaca te ih se trenira kao vojnike i kao elitne borce protiv čudovišta i njima sličnima. Misije se odvijaju po Francuskoj, njenim bivšim teritorijima ali i ostacima svijeta ako je potrebno.

Nadnaravne prijetnje se sastoje od skoro pa svega zamislivog. Od vampira i vukodlaka, do vještica i demona, te folklornih legendi i mitoloških bića.

Hoćete li se iskazati kao pravi pripadnik Legije Stranog ili ćete umrijeti štiteći zemlju i naciju od raznih horora?

Mjesta

Popunjeno 4/4 mjesta

#ODG2 Urban Fantasy

Igrači igraju pripadnike tajnog ogranka Francuske vlade kojemu je glavna svrha borba protiv nadnaravnih prijetnji. Sama organizacija nema ime ali joj sami pripadnici daju nadimak Legija Stranog (Legion Étrange). Regruti za tu organizaciju uglavnom dolaze iz Legije Stranaca te ih se trenira kao vojnike i kao elitne borce protiv čudovišta i njima sličnima. Misije se odvijaju po Francuskoj, njenim bivšim teritorijima ali i ostacima svijeta ako je potrebno.

Mjesta

Popunjeno 3/3 mjesta

#ODG3 Urban Fantasy

 Točno u podne iznad Pariza uočena je neobična pojava. Neprirodno formirani olujni oblaci odjednom su se pojavili iznad samog centra grada. Legija je odlučila preventivno poslati tim kako bi provjerili situaciju i utvrdili uzrok. Glavni sumnjivci su vještice ili nešto slično, ali ne treba zanemariti mogućnost drugih krivaca. Točan razlog i cilj ovoga nije poznat jer tako nešto može ukazivati na stotinu raznih stvari.

Legionari helikopterom lete ekspresno prema glavnom gradu s osnovnom opremom i nekoliko odabranih mjera predostrožnosti.

Mjesta

Popunjeno 5/4 mjesta

#ODG8 Urban Fantasy

Preko razglasa dvorca čuje se svima poznati glas ađutantice Véro: “Pažnja! Legionari Nakamura, Tremblay, Sivels, Müller i Lepaul. Smjesta se javite u sobu za sastanke. Hitno je. Neću trpiti kašnjenje!“

Glavni tim iskusnih legionara je nestao tijekom važne misije u Parizu! Nekolicina odabranih legionara ih mora pronaći. Vremena je sve manje, helikopter za Pariz je već spreman, sva oprema je pripremljena. Sretno...

Mjesta

Popunjeno 4/4 mjesta

#ODG10 Urban Fantasy

Ove godine odvija se jubilarni 400. čarobnjački konventikl, u zadnje vrijeme poznat kao WizKon. Ova posebna manifestacija se održava jednom u desetljeću u godini koju odabere čarobnjački odred domaćin. Uskoro će čarobnjaci iz cijeloga svijeta hrliti u Köln na razne seminare, radionice, predavanja i razan zabavan sadržaj. Legija je pozvana, kao i mnoge druge slične organizacije, da održava red i mir.

Mjesta

Popunjeno 4/4 mjesta

#ODG12 Urban Fantasy

Nakon naporne zime i proljeća dolazi nam ljeto, a samim time i zasluženi godišnji odmor. Kako se ne bi ponovilo Krvavo ljeto '77-e, Legionari na odmor idu u malim skupinama. Vaša grupa je odabrala otok Martinik u Karipskom moru. Očekuju vas puna dva tjedna uživanja u suncu i prelijepim plažama. Na Martiniku nije bilo nadnaravnih incidenata još od 1902. pa bi trebali biti relativno sigurni.

Mjesta

Popunjeno 4/4 mjesta

#ODG14 Urban Fantasy

Ulovili smo facebook objavu Ukrajinskog paravojnog borca iz regije Donbas. Prema njegovim riječima posjetio je nedavno granatiranu crkvu u predgrađu Donjecka, malo izvan samog grada. Pro-ruski napad je uništio dio poda, otkrivši staru grobnicu. Objavio je slike iz grobnice i u najmanju ruku možemo reći da smo zaintrigirani.
Ako smo mi saznali za ovo, saznao je i SSB, stoga se pazite.

Mjesta

Popunjeno 3/3 mjesta

#ODG16 Urban Fantasy

Legionar Matthew „Poker“ Simoni već neko vrijeme nastoji infiltrirati nepoznatu tajnu organizaciju za koju sumnja da koristi magiju i da je upletena u razne nadnaravne poslove. Vaš zadatak je da zajedno sa Simonijem upadnete na poker turnir i otkrijete što više možete. Nije potrebno napomenuti kako je ovo ekstremno opasna misija te je potrebna najveća razina opreza i tajnosti.

Mjesta

Popunjeno 5/4 mjesta

#ODG19 Urban Fantasy

Imamo iznimnu priliku zadati težak udarac protivnicima. Vaš je zadatak smisliti plan kako infiltrirati urede i tajni laboratorij organizacije SKD te sabotirati Mumijino srce koje tamo drže. Jedini problem? Ne smiju saznati da smo radi toga došli.

Mjesta

Popunjeno 5/4 mjesta

#ODG20 Urban Fantasy

Imamo iznimnu priliku zadati težak udarac protivnicima. Vaš je zadatak smisliti plan kako infiltrirati urede i tajni laboratorij organizacije SKD te sabotirati Mumijino srce koje tamo drže. Jedini problem? Ne smiju saznati da smo radi toga došli.

Mjesta

Popunjeno 4/4 mjesta

#ODG21 Urban Fantasy

Na Badnje jutro na sjeveroistoku Francuske lokalne vlasti su prijavile da je netko zabio terensko vo

Mjesta

Popunjeno 4/4 mjesta

#ODG25 Urban Fantasy

U suradnji s Britanskom vojskom, nekolicina legionara putuje u Škotska brda na vježbu korištenja

Mjesta

Popunjeno 5/6 mjesta

#ODG28 Urban Fantasy

Rebb Nachman Bratislavski, legendarni kabbalist i učenjak Tore, autor je dvaju knjiga za koje je jamčio da sadrže velika mistična saznanja koja rijetki mogu razumjeti. Knjige su bile spaljene na njegovu zapovijed. Do danas nitko nije znao da postoje kopije tih knjiga. Ne smijemo dopustiti da padnu u krive ruke.

Mjesta

Popunjeno 4/4 mjesta

#ODG41 Urban Fantasy

Ljeto, 1979.

Suradnik Legije u Istanbulu slučajno je presreo šifriranu poruku preko kratkovalnog prijemnika i prepoznao kodno ime agenta Legije, no nije uspio dešifrirati samu poruku. Proslijeđuje ju u dvorac, gdje obavještajci otkrivaju da poruka koristi šifre iz Drugog svjetskog rata i da se taj agent preko 30 godina smatrao nestalim.

Mjesta

Popunjeno 4/3 mjesta

#ODG43 Srednjovjekovni horor

Francuska, 14. stoljeće.
Stogodišnji rat miruje. U grofoviji Périgord kiša udara po prozorima crkve. Svećenici leže na podu. Na zidovima su njihovom krvlju iscrtani nakaradni simboli.

Barun Beynac se skriva iza visokih zidova Château de Commarquea. Dok vaš kralj, Ivan II. trune u Engleskom zatvoru, njegov sin i regent, Karlo V., opterećen pobunama, odlučio je poslati vas da riješite situaciju. Pakirate sve potrepštine, pozdravljate voljene i u ime kralja stupate naprijed.

Mjesta

Popunjeno 4/4 mjesta

#ODG54 Urban Fantasy Modern

Napokon smo otkrili gdje se odvija tajnoviti tulum društva zvanog Hypso, kabale drevnih magova, vampira, vještica i ko zna čega drugog. Vaš zadatak je pod krinkom upasti na njihovo druženje, saznati što više možete o njihovim identitetima i po mogućnosti sabotirati ih. Također sumnjamo da na ovim sastancima pridonesu i posebnu žrtvu za kakav moćni ritual ili objed, stoga vam je dodatni zadatak spasiti tu osobu.