Misterij na kraju svijeta

Popunjeno 4/4 mjesta

D&D 5e: Misterij na kraju svijeta

Dan 82. godine 1374. obilježio je kraj ere mira i blagostanja u kraljevstvu Nuxidour. Tog se dana planina Vatrogora zlosutno zatresla te uvela čitav svijet u novo doba – doba ognja i pustošenja.

Neki od pripadnika dugoživućih rasa, vilenjaka i patuljaka, koji su svjedočili tom kobnom danu, kažu da se tlo treslo satima, a iz vrha Vatrogore sukljao je gust crn dim. Okolna su sela brže bolje ispražnjena, no nisu mogu pobjeći Njegovom bijesu i stihiji koju nosi.

Kada je konačno iz Vatrogore svoju glavu promolio drevni crveni zmaj Glisarion, svi su znali da život više nikad neće biti isti.

I danas, gotovo 200 godina nakon tog nesretnog dana, hrabri vitezovi kralja Ulderica IV polažu svoje hrabre živote u borbi protiv njegovih slugu. Koboldi, vatropsi i brojna druga čudovišta hrle velikom crvu, no kraljevstvo Nuxidour još se nije predalo...

Barem se tako priča.

Vaše selo Natkravarje Donje je skroooooooz na drugom kraju kraljevstva i nikad niste imali nikih problema sa zmajevima i tim bedastoćama. Dosta je šta krtice po poljima ruju. Tko bi se još sa zmajevima baktao?

Nakon još jednog napornog dana u polju, svratili ste kao i inače kod Bere u krčmu Šepava Nožica i uživate u krčagu fine ledene medovine.

A kad ono.... vrata krčme se otvore i unutra zabaulja Tomek. Kaže da mu je žena nestala. Sav je u suzama. Moli da mu je pomognete naći.

Srknete medovinu, ustajete od stola. Od 4 žene koje su ostale u selu, ova čak i ima većinu svojih zuba. Morate je pronaći.

 

Napomene

Likovi će se kreirati prije samog sessiona, neće biti standardnih klasa (fighter, wizard...). Statsi će se odrediti metodom 3d6 in order, što znači da će likovi generalno biti slabašni i ne pretjerano sposobni.

GM: Svevishnja
Igrača: 4