Priče s Balkana: Grijesi očeva

Popunjeno 3/4 mjesta

entrance to underground airbase

Snage Ruritanijske Kraljevske Vojske (RKV) napreduju u kontraofenzivi i zauzimaju Čavograd bez ispaljenog metka. Naime, Pobunjeničko-Oslobodilačka Armija (POA) napustila je grad pred KV-om kako hrabri civili ne bi stradali od odmazde. POA postavlja svoje obrane u klancima istočno od grada. Proboj RKV istočno očekuje se u kratkom roku. 

Za to vrijeme vi se opremate za planinarenje i putujete sjeverno u brda, blizu Rakungrada, pronaći staru i napuštenu vojnu podzemnu bazu zvanu Kapušta. U raznim ešalonima RKV-a, a sada i POA-e, kolaju glasine o tajnom katu te baze koji je izbrisan iz svih nacrta, a navodno je služio za razne vojne eksperimente. Na vama je da ga pronađete i iskoristite kako god je moguće da pomognete snagama POA-e.

Napomene

Kratki opis ove kratke kampanje:

Godine gospodnje 2000. ratovi na Balkanu i dalje bjesne. Bivše sile rascjepkane su na države i državice koje mašu svojim velikim patriotizmom i nacionalističkim prohtjevima. Sukobi i ratovi su česti, a trgovci zemljovida se kupaju u lovi. 

Malena i zaboravljena Ruritanija službeno je u miru već pet godina otkad je samoproglašeni monarh, tada veliki general Banketov, smaknuo državni vrh i spalio ustav na glavnom trgu na vrhuncu svog puča. 

Tu dolazite vi, oportunisti i najamnici, nedavno angažirani preko portala dubokog weba - "Međunarodna udruga plaćenika", takozvani MUP, poznatog po prodaji oružja, unajmljivanju plaćenika, pranju novca i ostalih crnotržišnih radnji. Sve što znate je da vas korisnik pod imenom "Otac_Domovine_91" dobro plaća, te šalje u Ruritaniju sa zadatkom da svrgnete tiransku vlast i vratite demokraciju. Vaše glavno oružje čine gerilske tehnike ratovanja i mnogogodišnje iskustvo na svjetskoj ratnoj sceni. 

Ovo su vaše priče. Ovo su priče s Balkana.

Tematika i alati:

Ova igra uključuje teme rata i nasilja. Ton igre biti će nešto opušteniji, ali će ozbiljne teme ostati ozbiljne. Za igranje je potrebna olovka i set kocaka od d6, d8, d10 i d12, ali voditelj će nositi svega dovoljno za sve. Nije potrebno znanje prijašnjih avantura u ovom serijalu. 

Tijekom će se koristit sigurnosni alat X-karta, no računajte da nije moguće maknuti ključne elemente igre (nasilje, rat, itd.).

Prijave se otvaraju

GM: Chaya
Igrača: 4