Fish in the Jailhouse

Popunjeno 4/4 mjesta

dx

Case No: 14-22cv-MX078

Date: 02.01.2023.

Reporting Officer: McDowel Jhon 75589412

Incident: On the night of January 2nd, 2023, officers responded to a burglary in progress at a local business. Upon arrival, they found that the suspects had fled the scene. Officers conducted a search of the area but were unable to locate the suspects. The business owner was notified and he stated that nothing appeared to be missing. Unidentified residue found on scene.

***

Ovo je posljednji od 5 policijskih zapisnika koji stoji na zidu istražiteljske firme Alias Investigations. Od Božića ste počeli pratiti seriju naoko nepovezanih provala gdje ništa nije ukradeno i provalnici nikada nisu uhvaćeni. Razumljivo, ipak je ovo New York i momci u plavom se više bave "pravim" zločinima - kako vam je to kapetan Jameson lijepo objasnio prilikom zadnjeg susreta. 

"Unidentified residue found on scene" je policijski žargon za "Ako ovo testiramo i pokaže se da su mutanti u pitanju ovdje smo do mirovine, pa bolje samo napiši nepoznato". I to vam je kapetan objasnio prije par godina dok ste još radili u postaji i dok je na svaki spomen mutanata skakala vojska. Nije danas nešto bolje, samo je vojsku zamijenila specijalizirana policijska jedinica naoružana do zuba.

Postoji razlog zašto vi više ne nosite plave uniforme, ali u vašem uredu nema dovoljno lošeg viskija da sada krenemo o tim razlozima. Policijski skener javlja da je nova provala u tijeku i ako je Murdock u pravu, to bi mogla biti ista ekipa kao i prošlih pet puta!

Napomene

Pripremite se za igru u kišnom i crno-bijelom New Yorku gdje u namještenom boksačkom meču između mutanata i policije profitira samo mafija. Preuzimate uloge privatnih istražitelja koji rješavaju slučajeve dok se u isto vrijeme bore sa korupcijom, kriminalom i predrasudama.

Birati ćete između pregeneriranih likova, a poznavanje sustava nije potrebno. Koristi se jedna d6 kocka, a osnovna mehanika je GUMSHOE

Prijave se otvaraju

GM: Mia
Igrača: 4