Moj prvi TTRPG – Maja

Moje prvo igranje nekog tabletop RPGa bilo je davne 2014 . Naravno, sjećam se toga kao da je bilo jučer pa dopustite da vam ispričam kako je to točno išlo!

Zapravo sam htjela DnD probati puno prije toga, ali bila sam neuka i mislila kako je DnD nešto više nalik boardgame-u te da je potrebna „igra“ za to. Srećom, upoznala sam dobre ljude koji su mi ukazali na to da nije potrebno ništa više od dobre volje i slobodnog rasporeda.
Prvi sustav bio je DnD 5e. Igrala sam rogue elficu koju mi je prijateljica složila, budući da ja nisam bila upoznata s pravilima. Sama kampanja je trajala skoro dvije godine, a igrali smo svaki tjedan bez iznimke. Ta kampanja mi je jedno od najljepših i najzabavnijih iskustva u životu. Nekih scena se i dalje sjećam kao da vidim likove ispred sebe. I da, naravno da se moja najbolja prijateljica i ja često sjetimo određenih scena i pričamo ih jedna drugoj oduševljeno dok nas drugi ljudi čudno gledaju. Fun fact - ta najbolja prijateljica me i dovela na ODG, tako da sad znate kome možete zahvaliti/uputiti hejt.

Ima li naš prvi TTRPG utjecaja na to koje ćemo igre kasnije igrati? Moj prvi TTRPG je bio DnD 5e, a danas najradije igram Powered by the Apocalypse. DnD je i dalje jako drag sustav i imat će zauvijek posebno mjesto u mome srcu, ali sada više igram druge sustave i veseli me otkrivati nove.

Napisao: PharMarcy
Objavljeno: 27. 6. 2022. 23:05
X