Moj prvi TTRPG – Maja

Moje prvo igranje nekog tabletop RPGa bilo je davne 2014 . Naravno, sjećam se toga kao da je bilo jučer pa dopustite da vam ispričam kako je to točno išlo!

Zapravo sam htjela DnD probati puno prije toga, ali bila sam neuka i mislila kako je DnD nešto više nalik boardgame-u te da je potrebna „igra“ za to. Srećom, upoznala sam dobre ljude koji su mi ukazali na to da nije potrebno ništa više od dobre volje i slobodnog rasporeda.
Prvi sustav bio je DnD 5e. Igrala sam rogue elficu koju mi je prijateljica složila, budući da ja nisam bila upoznata s pravilima. Sama kampanja je trajala skoro dvije godine, a igrali smo svaki tjedan bez iznimke. Ta kampanja mi je jedno od najljepših i najzabavnijih iskustva u životu. Nekih scena se i dalje sjećam kao da vidim likove ispred sebe. I da, naravno da se moja najbolja prijateljica i ja često sjetimo određenih scena i pričamo ih jedna drugoj oduševljeno dok nas drugi ljudi čudno gledaju. Fun fact - ta najbolja prijateljica me i dovela na ODG, tako da sad znate kome možete zahvaliti/uputiti hejt.

Ima li naš prvi TTRPG utjecaja na to koje ćemo igre kasnije igrati? Moj prvi TTRPG je bio DnD 5e, a danas najradije igram Powered by the Apocalypse. DnD je i dalje jako drag sustav i imat će zauvijek posebno mjesto u mome srcu, ali sada više igram druge sustave i veseli me otkrivati nove.

Napisao: PharMarcy
Objavljeno: 27. 6. 2022. 23:05

A ako se tek sad susrećete s pojmom ODGcast - blago vama! Imate cijelu prvu sezonu za preslušati, otići na forum i biti general nakon bitke!

Blorb, ljudi! Kako ste? I mi smo dobro.

Nego, na ovoj zadnjoj epizodi sezone pričamo o blorb principu i kako je blorb suprotan od kvantuma.

Da me pitate o čemu smo pričali u ovoj epizodi, pravio bih se mrtav. Ali zato vam Karlo poručuje:

  • Zdravo, danas pričamo o nekom blogu na koji sam naišao i činio mi se zanimljiv. Blog priča o više stvari, ali najviše ga brine ili smeta kako se subverzije klišeja/žanra ustale i postanu toliko očekivane da izgube originalni smisao i sve je na kraju inverzija neke stvarnosti.

Za autora se to primjećuje u sveopćoj pop kulturi i pisanoj riječi, pa se i proširilo do TTRPG-ova.

Ti problemi su: