Hole In The Sky

Popunjeno 4/4 mjesta

The Wheel of Destiny

DCC Hole In The Sky

Dama u Plavom, misteriozna figura kozmičke moći, upošljava grupu običnih seljaka za neobičan zadatak. Zadatak im je pratiti nevidljivi most sve dok ne dođu do rupe na nebu, kroz koju zatim moraju skočiti. Samo oni najhrabriji, najsnažniji i najsretniji mogu izbjeći sigurnu smrt, ali Dama u Plavom nudi nagradu veću od svog bogatstva na ovom svijetu: priliku seljacima da promijene zvijezde pod kojima su rođeni, a time i svoju sudbinu.

Napomene

0-LEVEL FUNNEL: Svaki igrač započeti će igru s 4 obična seljaka nultog levela. To će biti kuhari, kovači, pekari, lokalni džepari ili farmeri — rijetki od kojih će među njima biti sposobni borci. Naoružani tek s najosnovnijim tupim predmetima ili, u najboljem slučaju, djedovim mačem - ono što će seljacima nedostajati u vještini u borbi nadoknaditi će brojkama. Seljacima koji prežive avanturu otvara se mogućnost da postanu punokrvni likovi 1. levela, koji će potom nastaviti pustolovine i ostvariti svoju sudbinu.

Dungeon Crawl Classics je OSR RPG koji sadrži duh D&D-a iz 70-ih i 80-ih uz pojednostavljenu, modernu d20 mehaniku, s vlastitim elementima koji igri daju veoma unikatan štih. Prvenstveno je inspiriran “Appendix N” i Sword & Sorcery djelima fantastike, a izuzev uobičajenih polihedralnih diceva na koje smo navikli u D&D-u, DCC koristi i tzv. Zocchi dice – diceve s neuobičajenim brojem strana (d3, d5, d7, d14, d16, d24 i d30) koje zaokružuju dojam i čine DCC zaista jedinstvenim RPG-om. Zocchi dicevi nisu obavezni za igru i mogu se konvertirati u “obične” diceve na koje smo navikli, ali će naš GM biti tako dobar i ponuditi svoje na korištenje igračima tokom ODG sessiona.

Prijave se otvaraju

GM: Adzh
Igrača: 4