Čarobna noć u Zagrebu

Popunjeno 3/4 mjesta

carobna noc u zagrebu

Jedne kasne jesenje noći, u Zagrebu, umro je čovjek. Jedan stariji gospodin od 60-ak godina, odvjetnik. Policija je proglasila smrt kao samoubojstvo. Preminuli se, naime, bacio sa svoje zgrade u Primorskoj ulici, pod čudnim okolnostima, zbog nepoznatih razloga. Za sobom ostavlja mlađu udovicu koja zapošljava vas, privatnike detektivske agencije Crni Mačak, da istražite što se zapravo dogodilo jer ona sumnja na hladnokrvno ubojstvo. Dječak s druge strane ulice, jedini svjedok, izjavio je kako prije pada dotičnog gospodina vidio ljubičasti bljesak svjetla s krova.

Svatko od igrača preuzet će ulogu jednog od istražitelja agencije i kroz sakupljanje tragova, pričanja sa svjedocima, logikom i zaključivanjem pokušati razriješiti misterij i otkriti što se zbiva. Koristit ćemo GURPS kao bazu za mehaniku igre ali se nećemo pretjerano oslanjati na sam sustav, stoga nije potrebno nikakvo prethodno znanje GURPS-a ili ovakvih igara. Isto tako, samo poznavanje grada Zagreba isto nije nužno niti će vam poslužiti. Ovo je ipak zamišljeni Zagreb.

Napomene

Pošto se igra bavi umorstvom i istragom istog očekuje se sadržaj i opisi na razini kriminalističkog trilera. Prije igre proći ćemo kroz sigurnosne alate, a tijekom igre vrijedi X-karta.

Ukoliko igru ne uspijemo odigrati u jednom igranju, nastojat ćemo završiti u što kraćem roku u privatnom dogovoru. 

Prijave se otvaraju

GM: Chaya
Igrača: 4
Sustav: GURPS