Thirsty Sword Lesbians

Popunjeno 3/4 mjesta

Naslovna

Kada se mačevi ukrste, srca se zažare...

Prepusti se drami, duelima, i duhovitim doskočicama u igri u kojoj svaki sukob može završiti poljupcem, a sva neprijateljstva iscijeliti se kroz ljubav.

Baziran na Powered by the Apocalypse, Thirsty Sword Lesbians je sustav dizajniran za narativnu (melo)dramu. U ovoj igri probleme rješavaš duhovitošću, empatijom i stilom, boriš se za sve ono što je vrijedno borbe, želiš učiniti svoj svijet boljim i iskupiti (ili zavesti!) barem šačicu svojih protivnika.

Svaki od likova istražuje neki emocionalni sukob: klackaš li se između svojih unutarnjih poriva i uklapanja u društvo koje zahtijeva da mu se prilagodiš? Žrtvuješ li se stalno za druge, a zanemaruješ brinuti o sebi? Žudiš li za bliskošću, ali se bojiš otvoriti svoje srce?

Na početku igre izabrat ćemo jednu od nekoliko potencijalnih avantura:

  • Les Violettes Dangereuses: Na Novoj Friziji riječi su jače od mača. Doslovno. Iskapi čašicu šampanjca, ukradi cepelin, iskuj oružje riječima i zahuktaj atmosferu jazz kluba kao disident u borbi protiv bogataša.
  • Sword Lesbians of the Three Houses: Tri Kuće imaju dugu i krvavu povijest. Na kraju Posljednjeg rata, vaši su se roditelji dogovorili da ćete se zajedno školovati na Akademiji Nade. Hoće li veze koje steknete kao kolegice iz klupe moći spriječiti sljedeći rat?
  • Best Day of Their Lives: Prijestolonasljednik Carstva Heteronomije se ženi, a vi ste diplomatska delegacija susjednog Međuzvjezdanog carstva Queertopije. Što može poći po krivu?
  • Sparkle Heart Magic Force Go!: Prošlo je mnogo godina otkako su se Mistične čuvarice Sparkle Hearta posljednji put preobrazile iz naizgled običnih studentica i spasile svijet – i to baš na vrijeme da polože završne ispite!

Napomene

Što ako... nisam žedna?

Bez brige, igra računa s time da nismo svi jednako žedni. Iako u samoj svojoj biti igra pretpostavlja da likovi žude za vezom, ta veza ne mora nužno biti eksplicitno seksualna ili romantična. Nitko te neće tjerati da ideš u detalje kad opisuješ scene (fade to black je uvijek opcija), a na početku ćemo definirati što nam je ugodno i zanimljivo, a što neugodno i nepoželjno.

Što ako... nisam dobar u flertanju ili doskočicama?

Ne moraš biti duhovit i koketan da budeš za ovaj svijet. A nije ni svaki lik u Thirsty Sword Lesbians spretan s riječima - sramežljive i šutljive Sword Lesbians također mogu pronaći ljubav! 

Što ako… mislim da je ovo skroz SJW?

Pa, onda ova igra baš i nije za tebe, zar ne? Thirsty Sword Lesbians je duhovita i lighthearted igra. Poigravanje sa stereotipima je u redu dokle god ne krene u negativno sprdanje - govoru mržnje nije mjesto za ovim stolom.

Prijave se otvaraju
GM: Urlana
Igrača: 4
X