Vladar valova

Popunjeno 4/4 mjesta

Vladar Valova

Princ Aubreck Drallion posjedovao je najveću i najbogatiju trgovačku flotu u Azurnom moru. Stotine njegovih brodova prkosile su olujama, pljačkašima i morskim čudovištima širom svijeta. Od prinčevog utjecaja veće su bile samo njegove ambicije.

Prije više godina, Aubreck je prodao većinu svog vlasništva da bi uložio u potencijalno unosnu trgovinu rijetkih začina s juga. Obveznice i vrijednosnice namjeravao je dostaviti na jug svojim najprominentnijim brodom zvanim Vladar valova, te ih ondje zamijeniti za zlato.

Međutim, Vladar valova je na tom putovanju nestao. Oluja ga je odvojila od pratnje i nitko ga više nije vidio ni čuo.

Aubreck, koji se nikad nije oporavio od tog gubitka, prije petnaest dana je saznao da je Vladar viđen kako pluta južnim morem, kao kakva utvara od broda. U pokušaju da povrati svoje izgubljeno bogatstvo, princ je okupio ekipu hrabrih pustolova koji će otploviti do olupine i donijeti mu vrijednu metalni kovčeg pun vrijednih papira koji se na njoj nalazi.

Ta ekipa ste vi.

Napomene

“Vladar valova” je avantura “Salvage Operation” objavljena u WotC-ovoj knjizi “Ghosts of Saltmarsh”. Avantura je kombinacija istrage i dungeon crawla.

Igrači će na početku sessiona birati prethodno napravljene likove 4. levela.

Potencijalni combat igrat će se bez grida i minijatura, na način theatre of the mind.

GM: DanielK
Igrača: 4