Case File 01 - Električni snovi

Popunjeno 4/4 mjesta

Blade runner

2037., Los Angeles. Grad svjetla, grad neona i grad obećanja. Ako se zanemari sav kriminal, izgleda kao i dobro mjesto za živjeti. Sve dok se ne bacite u dubinu i vidite kako je cijela slika trula.

Obični ljudi možda to ne mogu razaznati. Replikanti još manje. Ali policajci? To je već druga priča. Prava vizura ovog grada vas gleda svaki dan kao loša umjetnina u koju ne možete prestati gledati.

Dok kiša pada jedne noći, detektiv Willem Novak dolazi u svoj najdraži restoran po rezance. Danas je kiša drugačija. Ima metalni okus i smrad. Novak zna što se dogodilo. Krv je večeras prolivena. Ali nada se da ga neće staviti na taj slučaj. Previše smrti je u njegovom životu.

Ono što Novak ne zna jest da će ovaj slučaj promijeniti sve. Ekipa je već okupljena, a nedostaje samo on.

„No one told you when to run. You missed the starting gun.“

Napomene

Igrati će se novi sustav od Free League Publishing-a, Blade Runner. Za igrače bi bilo poželjno da su barem odgledali jedan od filmova kako ne bi bilo previše zbunjujuće oko nekih osnovnih koncepata igre. Session će započeti s kratkim objašnjavanjem mehanike, koje nisu pre teške za pohvatati.

Igrači bi trebali ponijeti sljedeće kockice: D12, D10, D8, D6. (Kockica s dvanaest, deset, osam i šest strana)

U slučaju da se case file ne može riješiti u jednom sjedenju, moguće će biti dogovoriti termin mimo ODG-a za dovršetak.

 

Blade Runner RPG

„The BLADE RUNNER roleplaying game – a neon-noir wonderland that’ll take your breath away. One way or another. An evocative world of conflicts and contrasts that dares to ask the hard questions and investigate the powers of empathy, the poisons of fear, and the burdens of being human during inhumane times. An iconic and unforgiving playground of endless possibilities that picks you up, slaps you in the face, and tells you to wake up.

Time to live. Or time to die.“

-Opis sa službene Free League stranice

Blade Runner RPG je igra smještena u neonski svijet Blade Runner svemira u godini 2037., prije događaja filma: „Blade Runner 2049“. Velik fokus igre jest na istraživanju i misteriju, dok se također kroz RPG provlače teme individualnosti i umjetne inteligencije. Sustav se koristi standardnim Free League igračim sustavom koji je vidljiv i u „ALIEN RPG“-u, gdje se koriste kockice različitih dimenzija kako bi se postigli određeni ciljevi i zamisli. Velik je fokus također na igranju uloga, i potiče se igrače da se što više užive u svog lika i aktivno opisuju akcije i razgovore.

Prijave se otvaraju

GM: Jaime22
Igrača: 4